Thuis in tegels... sinds 1977
Home > Nieuwsflits > Interieur & kleuren trends 2014-2015

Interieur & kleuren trends 2014-2015

Jaarlijks komen kleurexperts vanuit de hele wereld samen om trends op gebied van productdesign, architectuur en wooninterieur te analyseren en te vertalen naar inspirerende kleurpaletten.
Door hun jarenlange ervaring en samenwerking met architecten en designers over de hele wereld, zijn de kleurexperts betrokken in een vroeg stadium bij het ontwerp van o.a. woonproducten en interieurs.
Natuurlijk blijft JOS. op de hoogte om steeds met een juiste mix van tegels goed aan te kunnen sluiten op de laatste ontwikkelingen

De studie van deze internationale trendforecast workshop voor 2014-2015 resulteert in een aantal trends wat aantoont met welke stijlen, materialen en kleuren we de komende jaren rekening moeten houden.

Eén van de belangrijkste trends is die van LINEAR BALANCE.
De afgelopen jaren hebben we deze trend al zien groeien. Kwaliteit en bescheiden luxe, subtiel gebruik van verschillende glansgraden, aandacht voor kwalitatieve producten en versterking van ruimtelijke werking met kleur. Deze trend wordt steeds sterker. Men is nu meer op zoek naar leefruimtes met een geordende structuur, met evenwichtige architecturale vormen en een kleurbalans om volledig tot rust te komen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen met een ingetogen karakter, vaak met een matte uitstraling. Kleuren zijn zacht van uitstraling en zowel licht als donker. Het palet vormt een rustige kleurbalans. Grijstinten met een subtiel kleurverschil, zachte en donkere terra kleuren en koele blauwtinten.

Binnen de JOS. tegelcollectie sluit zowel de serie Rhino als de serie Doblo geweldig aan, Niet alleen op deze trendontwikkeling, maar juist als basis op welke interieurontwikkeling dan ook. Dat is nu juist de kracht en maakt tegels dan ook zo onweerstaanbaar!